Igår hade vi en on the road dag vill jag lova!
Vid 11-tiden så lämnade vi hemmet för att först göra ett snabbt stopp på Bauhaus då Markus behövde köpa några bultar, eller vad det nu var.
Sedan åkte vi vidare mot Katrineholm för att först göra ett stopp på Markus jobb, då han skulle lämna julklappspengar och sedan så var det ju mitt i lunchen så de som var där ville ju självklart se Filip :)
Färdiga där så åkte vi hem till Zandra där det blev kaffe och fikabröd och skitsnack. 
Efter ett par timmar så var det dags att packa ihop oss och bege oss ut till byn och hälsa på farmor och farfar. Även gammelfarmor skulle titta förbi för att se Lillgrisen. 
Vi hann även med ett litet snabb-besök hos familjen Kalfjäll och även Daniel. Han hade köpt en megafin present åt Lillgrisen, ett babygym! 
Tackar enormt så mycket för det! :)
 
 
Färdiga i byn så åkte vi in till Katrineholm och förbi mormor en snabbis, sprang upp och hämtade pepparkaksdeg som hon gjort åt mig. Trist att vi inte hann stanna en stund, men klockan hade dragit iväg så förbannat mycket och det var ju i princip snöstorm ute, så vi ville komma hem. 
 
Idag så var planen att vi skulle ut på besök på Diamenten på förmiddagen, men fick meddelande om att det var mycket sjukt där ute, så vi bokade om det till nästa vecka. Istället så ska vi strax bege oss ut på en liten promenad bort till Lekhuset, för att inhandla en mobil till Lillgrisens säng. Kanske att det kan göra så att han somnar nattetid? Man kan ju hoppas. Filip har nämligen börjat med att vara väldigt vaken efter måltiderna, och då även nattetid, så tar ju evigheter innan han somnar. Envis är han oxå, kämpar för att hålla ögonen öppna, trots att han knappt orkar det.
 

 
 
 
Sådan far, sådan son? 
 
 
Igår morse tyckte Markus att Filip hade en del morgonskräp i ögat. Torkade rent ögat med ljummet vatten och tänkte inte så mycket mer på det. 
Väl på stan sen så upptäcker vi att ögat har blivit jättesvullet och det rinner gul gegga från det. Diskuterar lite hur vi ska göra, BVC skulle ju ändå komma dagen efter (idag). 
Kommer fram till att vi ska ringa 1177 och rådfråga. Efter samtalet med dom så blir vi hänvisade till barnakuten. 
Som att vi inte har spenderat tillräckligt med tid där?
Får dock veta att det kan ta lång tid där, då dom har ganska fullt upp. Vi packar ihop skötväskan och beger oss upp mot Vrinnevi. 
Väl där så blir vi dock mottagna ganska snabbt av en sjuksköterska. En sjuksköterska som utbrister  -"Men er känner ju jag igen!" 
- "Jaa, säger vi. Vi hann inte vara härifrån en vecka ens." Förklarar läget med Filips öga och hon skulle be läkaren titta in så fort som möjligt. Hon trodde det handlade om att vi skulle behöva ögondroppar/ögonsalva till lillgrisen. 
Efter ett ytterligare en timme (ungefär) så kommer läkaren och det blir som sjuksköterskan sagt. 
Ett recept på ögonsalva finns att hämta på Apoteket och det ska droppar i ögat två ggr dagligen tills allt har lagt sig.
Vår stackars lillgris. Som att han inte har haft det jobbigt nog redan? 
 
 
Påbörjade ögondropps-kuren igår kväll redan och idag så har svullnaden lagt sig en del. Lillgrisen kan öppna ögat idag, så riktigt skönt. Gegga ska torkas när det uppstår, men det går åt rätt håll iaf. 
 
Vid 10:30 idag så plingade det på dörren. Det var dags för BVC-hembesök! Riktigt trevlig och mysig dam som har blivit våran kontakt på BVC.
Fick en del information och broschyrer så nu har man lite att läsa. Lillgrisen skulle även vägas och han har gått upp i vikt så behöver inte intensiv-amma längre, tack och lov! Ska till och med låta lillgrisen säga till själv nattetid, vilket kan innebära lite fler timmar sömn. Woho!
 

Lunchdags för oss alla strax och sedan ska vi iväg och handla lite gottis till oss vuxna. Ute är det pissväder som inte verkar ge sig, så denna dag blir det mys i soffan resten utav dagen. 
Till kvällen får vi dock besök igen så då får man styra upp sig lite. :)
 
Imorrn far vi till Katrineholm för ett besök hos Zandra, hon ska låna mina körkortsböcker och så ska hon ju självklart få se Lillgrisen. Ska även ut till byn och besöka släktingarna där och sen får vi se lite vad klockan blir, hur mycket mer besök vi hinner med. 
 
 
Tack och hej!
 
 
Ute är det grått, trist och det regnar för fullt. Riktigt höstväder. Skulle hellre vilja att det kom snö faktiskt. 
Jaa, ni läste rätt, snö.
 
Trots vädret så ska vi snart göra oss iordning och bege oss upp på stan en liten sväng. Jag måste hämta ut nya linser och sedan är det lite andra småsaker som ska inhandlas. Alltid är det något, tur att vi är miljonärer! (?)
 
Måste ju meddela att den nya, tjusiga köksmaskinen invigdes igår. Markus gjorde varsin chokladmilkshake åt oss, och det gjorde han bra minsann! Farligt att upptäcka en sådan delikatess!
 
 
 
Måste gratulera mina fina vänner Ida och Marcus som fick en son till inatt, en liten Ludvig!
Stort GRATTIS till sötnosen! 

Nu har alla fyra barn tittat ut, och alla blev de november-barn. Mycket kalas det kommer att bli under denna månad framöver! ;)
 


 
Finaste lillgrisen helt utslagen