Så var söndagskvällen här och helgen därmed slut. Men vi har haft en bra helg! 

Igår drog vi ju till MalmaMarken och strosade bland alla tusen människor. Fille fick nya foppatofflor, en tshirt, drog vinst och fick en nalle och så ett par karuseller, däribland radiobilarna. Påminn mig om att INTE övningsköra med honom! 
Gasen i botten och styrde rätt in i de andra bilarna och vrålade -"HAHA, DÄR FICK DU! " 
Skapligt galen unge! 🤣 

Därefter ville ungen köra mera, men vi förklarade att det kostar massa pengar och han fick ett bryt då. Stortjöt och vrålade och vi var jättedumma och sen drämde han till mig och då blev det droppen. Jag lyfta upp ungen och bar en skrikande unge ut från marknadsområdet. 
Och jisses vad folk glodde. Dömande blickar. Om folk bara kunde lägga av med det! Dom vet ju för fasiken inte vad som ligger bakom! Blir så otroligt arg på sånt! 

Väl utanför området så pratade jag med Fille om vad som hade hänt och att det faktiskt blir konsekvenser om man slåss. Konsekvensen nu blev att vi åkte hem, vilket var tråkigt för oss alla. 
Men han måste börja förstå att man inte kan bete sig hur som helst och tro att man kan få allt. Nog för att han är ensambarn och får därmed mycket uppmärksamhet, men han ska bannemig inte bli en bortskämd snorunge som får allt han pekar på och vill ha. 

Men bortsett från utbrottet så hade vi en bra dag. 

Idag har vi haft en lugn dag. Markus drog iväg på en hojtur efter lunch och jag och Fille tog oss ut på en sparkcykel-tur. Passerade dagiskompisens hus och dom var ute så blev inbjudna på kaffe och lek. Grabbarna lattjade och Fille hade ingen lust att följa med hem, så han fick stanna kvar medan jag gick hem och började med middagen. 

Första gången själv hos en kompis. Lilla killen börjar bli stor! ❤
Markus hämtade hem kiddot och vi käkade middag. 

Nu har vi en unge som inte vill sova, utan bara larvar sig. La mig mdd honom för en timme sen för att natta honom, men han bara larvade sig, så varnade honom då om att jag går om han fortsätter. 
Slutade ju med att jag lämnade rummet. 
En stund senare kom han upp och sa att han inte kunde men grejjen är att han inte ens försöker. Han snurrar och leker med sina nallar istället och har kommit upp ett par gånger. Men han vill sova själv säger han, men det går inte så värst bra. 
Nu har Markus lagt sig med honom så får väl se hur det går nu. 

Trött man blir på honom ibland. Han kan verkligen gå en på nerverna och göra oss gråhåriga i förtid! 

Litenblirstor, Malmamarken, Malmköping, Trotsigunge,

Vilka semesterdagar vi har haft. Dom kan jag leva länge på! 

Mer saker ska göras, vi har ju tex. Tom Tits inbokat i slutet på augusti. Sen ska vi försöka med lite dagstripper här och där, om vädret tillåter. 

I torsdags morse pep alarmet 05.00 och det var dags för jobb igen. Och jisses så trött jag var! 
Gårdagen var oxå seg och likaså idag när alarmet pep. Men nu kan jag säga att jag har tagit helg, och vi börjar med att fara till Malma Marken för att spana in marknaden och kanske lite karusellåkning 😊

Jobb, Malmamarken, Semester,

Vi alla somnade gott i stugan igår, och vaknade ganska utvilade. 

Frukost i stugan, chillande och sen ihopplock av våra saker och städning och så checkade vi ut lagom tills parken öppnade. 
Lite spanande i Lilla Staden innan vi begav oss bort till Mattisborgen för att se första föreställningen, när Ronja föddes. Sången, Astrids röst, blixten i berget som delar borgen. Mäktigt och rysningar! 
Ronja Rövardotter var min favoritfilm när jag var liten, så jag njöt av teatern! 

Vidare genom parken, Fille ville till Nils Karlsson Pyssling igen, och sen har vi strosat oss runt genom parken. 
Åkte genom Saltkråkan och vilken åktur! Astrids röst, dockorna, historien. Underbart

Lunch i form av pannkaksbuffé och så vidare för att spana in Karlsson på taket, där självaste Karlsson kom ut när Fille var själv i ett rum. 

- Tjolahoppsan tjolahejsan! Vem är du då? 
- Fille! 
- Hur många år är du då? 
- Fyra år! 
- Oh! Nästan em full hand! 

Spännande för Fille kan jag lova! 
Teater började där strax så vi hängde kvar och tittade och Fille tjöt av skratt och var excalterad! 

Vidare genom parken. Hade bestämt oss för att se teater med Pippi och sen rulla hemåt. 
Teatern var rysligt rolig! Fille tjöt ännu mera av skratt och jag lyckades få med det på bild oxå! Riktigt kul att se! 

Fille skulle såklart få lite grejjer så mysse och bysse har vi med oss hem, så nu har vi allt en liten Emil här hemma som skickar in sig själv i snickaboa! 😂

Vid fyra-tiden tackade vi för oss och rullade hemåt mot Vingåker. Ett par stopp längs vägen och vid halvåtta var vi hemma. 
Väskor packades upp och tvätt startades. Fille nattades efter en stund och han sover nu gott. Jag tar mig ett glas rosé, men ska snrt sova. Imorrn är det ju arbetsdag igen. 

Men vilken semester vi har haft! Helt underbar ❤

Astridlindgrensvärld, Vimmerby,